RIEMSDIJK

Zware buien hebben vanochtend tot veel overlast geleid in België. Vooral in West- en Oost-Vlaanderen is sprake van schade en overlast. In Torhout was zelfs het rampenplan enige tijd van kracht, omdat het centrum van de stad onder water was gelopen.

"Iets na vijf uur vanmorgen is de hel hier losgebarsten", zei burgemeester Norbert De Cuyper. "Inmiddels is het rampenplan afgeblazen. We hebben alles onder controle en er zijn geen slachtoffers."

Hagelstenen

In Brugge vielen hagelstenen met een diameter van twee tot drie centimeter. De brandweer in de regio rond Brugge kreeg veel meldingen van ondergelopen kelders en stormschade. In Kortemark stortte een huis voor een deel in door een windhoos. In Oostkamp kwam een deel van een gevel naar beneden en bij een ander huis werden sommige ramen weggeblazen. 

De buien zijn ook over Nederland getrokken. In Brabant, Gelderland en Twente kwamen zware onweersbuien voor. In het Gelderse Elst is het rieten dak van een woonboerderij in brand gevlogen na een blikseminslag.

STER reclame