De Nederlandse hockeyers verslaan in de EK-finale Duitsland met 6-1
NOS Sport

Hockeyers verpulveren Duitsland in EK-finale

De Nederlandse hockeyers hebben voor het eerst in acht jaar weer eens een titeltoernooi gewonnen. In Londen werd de ploeg van coach Max Caldas Europees kampioen door titelverdediger Duitsland in de finale met 6-1 te overklassen.

Nederland werd in 1998 voor het laatst wereldkampioen, won in 2000 zijn laatste olympische titel, was in 2006 voor het laatst de beste in de Champions Trophy en legde in 2007 voor het laatst beslag op de Europese titel.

Nederland had de vorige zes EK-finales tegen Duitsland allemaal verloren, maar in Londen, waar Oranje drie jaar geleden ook de olympische finale van Duitsland verloor, was Oranje oppermachtig.

Hockeyers verpulveren Duitsland in EK-finale

Oranje countert naar ruime zege

Nederland begon fel en kwam uit de eerste strafcorner op 1-0: de push van Mink van der Weerden werd gekeerd, Billy Bakker pikte de bal op en schoot hard raak. Bij de tweede en de derde strafcorner pushte Mink van der Weerden zelf raak en twee messcherpe counters leverden doelpunten van Jeroen Hertzberger en Rogier Hofman op.

Na rust ging Duitsland nog even op zoek naar de aansluiting,maar Nederland had defensief z'n zaakjes goed voor elkaar.

Oranje bleef gevaarlijk en na missers van Contantijn Jonker (vrij voor Jacobi), Van der Weerden (twee corners) en Hertzberger (counter) leidde weer een uitbraak tot de 6-0 van Mirco Pruyser. De 6-1 van Rühr was Oranje's enige tegengoal van dit EK.

Mink van der Weerden was tweemaal trefzeker via een strafcorner

Vrouwen zondag in finale

De Nederlandse hockeyvrouwen krijgen zondag de kans om Europees kampioen te worden. Hun finale tegen Engeland wordt gespeeld om 17.00 uur en is live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl