Sedney geeft het stokje te laat over aan Samuel (links)
NOS Sport

Drama voor Nederlandse estafetteloopsters

Voor de Nederlandse estafetteloopsters is de finale van de 4x100 meter op een drama uitgelopen. De ploeg met Nadine Visser, wereldkampioene Dafne Schippers, Naomi Sedney en Jamile Samuel werd na een slechte laatste wissel gediskwalificeerd. In de series had de formatie met 42,32 nog een Nederlands record gelopen.

De Nederlandse formatie leek tot de laatste wissel op weg naar een medaille. Samuel, eerder in het toernooi gediskwalificeerd op de 100 meter na een valse start, was echter te ver weg voor Sedney om het stokje op tijd te kunnen ontvangen.

"Ik kwam niet op tijd bij Jamile", zei Sedney na afloop van de mislukte race. "Ik weet niet wat er precies misging. Mijn timing was goed, ik was goed weg. Ik stopte nog wel, maar dat was net iets te laat", reageerde Samuel.

Schippers blijft positief

Schippers had graag een derde medaille mee naar huis genomen. De wereldkampioene op de 200 meter liep een sterke finale en bracht Nederland in een kansrijke positie. "Er had veel meer ingezeten", zei ze teleurgesteld.

Ze relativeerde al snel de fout aan het einde. "Het blijft een estafette. Er kan een keer wat fout", gaf ze aan. "Dit is een hele jonge groep, zeker als je ons vergelijkt met de dames van de andere ploegen. Nu is het balen, maar ik zie het heel positief in. Er zit nog zoveel in deze ploeg."

De estfatteloopsters leggen uit wat er misging

De wereldtitel was voor Jamaica in 41,07. De Amerikaanse vrouwen finishten in 41,68 als tweede, voor Trinidad & Tobago (42,03).

WK atletiek: Nederlandse estafettevrouwen gediskwalificeerd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl