EPA
NOS Sport

Van koning tot Sedoc: #DafneSchippers is trending

Vrijwel direct na haar gouden race was Dafne Schippers - niet geheel verrassend - trending topic op Twitter. Koning Willem-Alexander en minister-president Mark Rutte lieten van zich horen, maar vooral binnen de Nederlandse sportwereld regende het loftuitingen en felicitaties voor de kersverse wereldkampioene op de 200 meter.

Koning Willem-Alexander liet weten: "Ongelooflijk trots op de wereldse prestatie van @dafneschippers. Genoten van de wedstrijd. Fenomenaal!". En Rutte: "Wat een mooie race en een fantastische prestatie. Ontzettend gefeliciteerd @dafneschippers!".

Ireen Wüst was bijna net zo snel als Schippers met haar bericht. Zo'n dertig seconden na de finish twitterde ze: "JAAAaaaaaa!! Ze doet het!! @dafneschippers pakt goud op de 200m!"

 • Schippers verovert wereldtitel op 200 meter
 • Schippers: dit is heel bizar
 • NOS
  De tweet van Koning Willem-Alexander
 • NOS
  De tweet van Mark Rutte
 • NOS
  De tweet van Ireen Wüst

Schaatswereld

Er waren nog meer schaatsers die de race van Schippers hadden gevolgd. Onder anderen Erben Wennemars, Annette Gerritsen, Mark Tuitert, Ronald Mulder, Margot Boer roerden zich op Twitter.

"Dafne Schippers, meisje wat heb je gedaan... Je had gelijk! 'Niks is onmogelijk.' #21.63 #Wereldkampioen", laat Wennemars weten. Ook Boer ("GEWELDIG!!"), Tuitert ("Die telt!!") en Gerritsen (Juich @dafneschippers juich! Je hebt gewonnen!! #wow! #genieten) waren euforisch.

Mulder ging nog een stapje verder en bracht alvast zijn stem uit voor Schippers als Sportvrouw van het Jaar: " GOUD!!! Wauw wauw wauw Dafne Schippers #sportvrouwvanhetjaar."

 • NOS
  De tweet van Ronald Mulder
 • NOS
  De tweet van Erben Wennemars

Sedoc ook trending topic

Zwemster Femke Heemskerk plaatste een foto op Twitter waarop te zien is dat ze kippenvel had, bij judoka Elisabeth Willeboordse werd de spanning te veel ("TERING!!), net als bij zeilster Lobke Berkhout ("Bizar!!! Wat een race!!!").

Voor medewerkers van NOS Sport was de race van Schippers uiteraard ook hét moment van de dag. Tom Egbers zette zijn auto aan de kant om de livestream te kunnen volgen en Jack van Gelder was na afloop kort maar krachtig: "subliem."

Gregory Sedoc maakte het wel heel bont. Hij was als analist in de studio en de video waarin hij Schippers naar de overwinning schreeuwt werd ook trending topic.

Sedoc uit z'n dak bij wereldtitel Schippers

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl