Forensische onderzoekers onderzoeken de vrachtwagen in Oostenrijk
NOS Nieuws

Meer dan 70 dode vluchtelingen in vrachtwagen Oostenrijk

In de vrachtwagen die gisteren langs een Oostenrijkse snelweg werd gevonden, zijn meer dan zeventig dode vluchtelingen aangetroffen. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in Wenen bekendgemaakt.

Gisteren werd het aantal lichamen in de bak van de vrachtwagen nog geschat op twintig tot vijftig. Hun aantal was op het eerste gezicht moeilijk vast te stellen, omdat de lichamen in staat van ontbinding verkeren.

Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets duidelijk. Ze zijn waarschijnlijk door verstikking om het leven gekomen. Het ministerie komt om 11 uur met meer bijzonderheden over het vluchtelingendrama.

Koeling

Oostenrijkse media melden dat forensische experts de hele nacht bezig zijn geweest met de berging van de lichamen. Die werden gisteren vanuit de vrachtwagen naar een koelruimte gebracht voor verder onderzoek.

De vluchtelingen zouden al twee dagen dood zijn geweest voordat bij maaiwerkzaamheden de vrachtwagen op een vluchtstrook werd ontdekt.

Hongarije

De vrachtwagen, met een Hongaars nummerbord, is in de nacht van woensdag op donderdag de Hongaars-Oostenrijkse grens overgestoken. De chauffeur is voortvluchtig.

Oostenrijkse media melden dat in Hongarije drie arrestaties zijn verricht in verband met deze zaak. De Oostenrijkse en Hongaarse politie werken nauw samen om de mensensmokkelaars op te sporen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl