Chinees 'sinkhole' slokt voetgangers op

In de Chinese stad Harbin zijn vijf voetgangers opgeslokt door een zinkgat dat zich plotseling opende in een stoep. Vier van hen raakten gewond toen ze in het gat in de grond vielen, melden plaatselijke media.

De groep stond op de bus te wachten toen zich ineens een gapend gat in de grond opende. Vier wachtenden maakten een val van ongeveer 2 meter. Een vijfde persoon bleef hangen aan een metalen balk die onder de stoep lag. De bushalte werd compleet opgeslokt.

Het ongeluk werd vastgelegd door een beveiligingscamera. Op de beelden is te zien hoe omstanders de mensen die in het zinkgat zijn gevallen proberen te helpen.

Pijpleidingen

Het gebied rond Harbin, dat in het noorden van China ligt, heeft vaker last van dit soort ongelukken. In 2012 overleden een meisje van 8 en haar moeder nadat ze in een zinkgat van tien meter diep waren gevallen.

Volgens deskundigen ontstaan de zinkgaten in grote Chinese steden vaak omdat het ondergrondse netwerk van pijpleidingen sterk verouderd is. Het helpt volgens hen ook niet dat er steeds meer onder de grond wordt gebouwd.

STER reclame