Engelse supporters tijdens de wedstrijd tussen Club Brugge en Manchester United
NOS Nieuws

Rechter gearresteerd bij supportersrellen Brugge

In België is gisteravond na de Champions League-wedstrijd tussen Club Brugge en Manchester United een Belgische rechter tussen Engelse hooligans in een arrestatiebusje beland. Hij werd opgepakt toen hij foto's stond te nemen van agenten die de relschoppers arresteerden. "De hele scène is te gek om waar te zijn", schrijft hij op zijn blog.

De rechter, Jan Nolf, werd gisteravond wakker van het geluid van een politiehelikopter die boven zijn huis zweefde. "Dat is over het algemeen geen goed nieuws", schrijft hij. "Toen ik ging kijken, zag ik dat er heibel was tussen de Engelse en de Belgische supporters. De hele straat stond vol politie."

Hij besloot een paar foto's te maken van agenten die de hooligans arresteerden. Toen de politie hem vroeg om te stoppen met filmen, antwoordde de rechter dat hij alleen aan het fotograferen was. "De hele buurt stond te filmen, dus ik was het er niet mee eens", schrijft hij.

De Engelsen schaterden het uit. 'We're in good company', zeiden ze.

Jan Nolf, de rechter uit Brugge

Onwerkelijk

Daarop besloot een agent de rechter in de boeien te slaan. "Vervolgens word ik zo naar het busje met Manchester-hooligans gebracht", schrijft Nolf op zijn blog. "Omdat de situatie zo onwerkelijk was, bleef ik erg kalm."

In het busje raakt de Belg aan de praat met de Engelse arrestanten. "Ik heb ze verteld dat mijn oude advocatenkantoor honderd meter verderop ligt en dat ik al 25 jaar rechter ben", schrijft de rechter. "De Engelsen schaterden het uit. 'We're in good company', zeiden ze."

Na vijftien minuten in het busje te hebben gezeten werd Nolf weer vrijgelaten. "Dit was het meest leerzame kwartier uit mijn leven als jurist", schrijft hij. "Ik ga straks meteen een klacht indienen. Daar kan je donder op zeggen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl