NOS Voetbal

Van Marwijk: lucratieve aspect speelt altijd een rol

"Totale beeld sprak mij aan"

Bert van Marwijk kiest voor Saudi-Arabië als werkgever om vier redenen. De sportieve ambities, het feit dat hij zijn eigen staf mocht samenstellen, de periode van een jaar én het lucratieve aspect. "Dat hoef ik niet te ontkennen."

De coach die met Nederland de finale van het WK in 2010 haalde, kijkt uit naar zijn Arabische avontuur. "Saudi-Arabië is in Azië een vooraanstaand voetballand, dat zich in potentie kan kwalificeren voor het WK. Dat is mijn grootste drijfveer."

Saudi-Arabië wil zich kwalificeren voor het WK van 2018 in Rusland. Daartoe moet het land twee kwalificatierondes overleven. De eerste ronde - waarbij Saudi-Arabië is ingedeeld in een poule van vijf - wordt de komende maanden afgewerkt. Eindigt Saudi-Arabië daarin bij de beste twee, dan gaat het team door naar de tweede kwalificatieronde.

"We zitten nu in de een-na-laatste voorronde, waarin we als eerste of tweede moeten eindigen", zegt Van Marwijk, die mede om die reden een contract heeft getekend voor een jaar. Als hij het elftal door de eerste ronde weet te loodsen, gaat Van Marwijk opnieuw rond de tafel met de Saudische voetbalbond om te kijken of er een vervolg op de samenwerking komt.

Van Bommel gaat met schoonvader mee

In het kielzog van Van Marwijk gaan Mark van Bommel, Adrie Koster en Roel Coumans mee als assistent-trainers. VI-journalist Taco van den Velde is als operationeel manager opgenomen in de staf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl