Het is nog onduidelijk of Sifan Hassan bij de WK op de 800 meter start. De winnares van brons op de 1.500 meter beslist kort voor de start van de series.
NOS Sport

Hassan nog vraagteken voor 800 meter

Het is nog de vraag of Sifan Hassan woensdag bij de WK atletiek in actie komt op de 800 meter. De beslissing over de start van de winnares van brons op de 1.500 meter wordt in de aanloop naar de series genomen. Hassan is ingedeeld in de tweede serie, die om 04.33 uur Nederlandse tijd wordt gelopen.

Haar trainer Honoré Hoedt vindt het prima dat ze start. "Mits de dokter en Sifan zelf aangeven dat ze in staat is om te lopen. Het ligt eraan hoe ze er mentaal en fysiek voorstaat. Woensdagmorgen staan we op en gaan we een stukje lopen. Dan kijk ik Sifan recht in de ogen en dan weten we meer. Met het oog op de Olympische Spelen in Rio nemen we geen enkel risico", aldus Hoedt.

Fouten op 1.500 meter

Hoedt was trots op de bronzen medaille die Hassan op de 1.500 meter veroverde. Zijn pupil is pas 2,5 jaar serieus met atletiek bezig. In zijn ogen had er echter wel meer ingezeten. Hassan bleef in de finale lang achterin hangen en reageerde niet alert toen de winnares Genzebe Dibaba zich gereed maakte voor een versnelling op 800 meter van de finish.

"Ze reageert te laat. Met nog twee ronden ligt ze zeven meter achter. Aan de finish was het verschil ook zeven meter. Ze liep die laatste 800 meter dus net zo snel als Dibaba. In wedstrijden voor de Diamond League kun je best achterin beginnen, op een toernooi kan dat verkeerd uitpakken."

Over een jaar bij de Olympische Spelen in Rio moet het dus anders. "We hebben tegen Sifan gezegd dat dit het jaar is dat ze moet leren van haar fouten. Zodat ze die fouten volgend jaar niet meer maakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl