NOS Sport

Europees springgoud voor Jeroen Dubbeldam

Jeroen Dubbeldam heeft met zijn paard Zenith de gouden medaille veroverd bij het springen op de EK in Aken. De 42-jarige ruiter was na twee rondes met afstand de beste ruiter in Duitsland, ondanks een tijdsoverschrijding in de laatste manche.

In de eerste omloop had de ruiter veel moeite om Zenith rustig te krijgen voor hij de bak kon betreden, maar reed hij uiteindelijk een uitstekende proef en bleef als enige Nederlandse ruiter zonder fouten.

De regerend wereldkampioen begon de tweede manche als laatste en reed soeverein naar zijn eerste individuele Europese titel. Zilver was er voor de Belg Gregory Wathelet en de bronzen medaille ging naar de Fransman Simon Delestre.

Van der Vleuten en Vrieling

Maikel van der Vleuten en Verdi begonnen de finale met acht strafpunten in de eerste manche, maar in de tweede ronde bleef de 27-jarige ruiter foutloos. Van der Vleuten eindigde als veertiende in het algemeen klassement.

Ook Jur Vrieling was niet foutloos; hij kreeg vier strafpunten met Zirocco Blue en startte de tweede manche vanaf de (gedeelde) zesde plaats. De 45-jarige ruiter was in de tweede omloop, net als Van der Vleuten, een stuk beter, maar was net te langzaam en kreeg daarom één strafpunt. Hij eindigde als vijfde.

Tweede medaille

Gerco Schröder plaatste zich niet voor de individuele finale. Vrijdag veroverden de vier Nederlandse ruiters al de Europese titel in de landenwedstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl