Op de set van Blackadder, met Robinson in het midden
NOS Nieuws

'Nieuwe afleveringen Blackadder op komst'

Er komen nieuwe afleveringen aan van de BBC-komedie Blackadder. Tony Robinson, die de onnozele Baldrick speelt, zegt dat hij met de hele cast heeft gesproken over een vervolg van de populaire serie.

"Het enige probleem is het salaris van Hugh", grapt hij over zijn mede-speler Hugh Laurie, die dankzij de tv-serie House een goedbetaalde tv-ster werd. "Hij is een enorme ster nu. Of dat denkt hij althans."

Blackadder, met Rowan Atkinson in de titelrol, werd tussen 1983 en 1989 uitgezonden. Elk seizoen van de serie over de cynische en misantropische Edmund Blackadder speelde zich af in een andere tijdperk, van de Middeleeuwen tot de Eerste Wereldoorlog.

Filmplannen

In welk tijdperk de nieuwe serie speelt, zegt Robinson niet. Er waren ooit plannen om een speelfilm te maken die zich afspeelt in de sixties, met Blackadder als onwettig kind van koningin Elizabeth en Robinson als de kale popster Bald Rick. Die plannen gingen niet door na onenigheid tussen de cast en schrijvers Ben Elton en Richard Curtis.

Robinson erkent dat het een risico is na zo veel jaren nieuwe delen van een populaire serie te maken. "De verwachtingen zullen hooggespannen zijn. Mensen zullen zich niet alleen de originele serie herinneren, maar ook terugdenken aan hoe zij toen zelf waren. Dat kan gevaarlijk zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl