Koninklijke familie brengt verrassingsbezoek aan Sail

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Koninklijke familie bezoekt Sail

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima, hun drie dochters, prinses Beatrix en prinses Mabel met haar twee dochters hebben een bezoek gebracht aan Sail Amsterdam. Vooraf was daar geen ruchtbaarheid aan gegeven.

Het koninklijk gezelschap voer tegen 16.30 uur de IJhaven binnen op het privéjacht van prinses Beatrix, De Groene Draeck. Willem-Alexander stond aan het roer. 

Rick Evers
@RickEversRoyal
Selfie op de Groene Draeck! Prinses Alexia met nichtjes Zaria en Luana. (Foto @PatrickvKatwijk) #vorsten
4 jaar geleden

Het jacht was omringd door politie- en beveiligingsboten omdat de rondvaart van De Groene Draeck vorige keer leidde tot chaotische taferelen. Veel bootjes probeerden toen dichtbij te komen. 

Ook dit jaar trok de koninklijke familie veel bekijks. Veel bezoekers op bootjes en aan wal maakten foto's en zwaaiden. Volgens de politie verliep het bezoek zonder problemen. Wel werd een aantal bootjes tijdelijk tegengehouden zodat De Groene Draeck door kon varen. 

De koning was in 2010 nog beschermheer van Sail. Hij legde deze functie neer toen hij koning werd. Dit jaar nam zijn neef, prins Maurits, die functie over. 

1/7 De koning, koningin, hun drie dochters, prinses Beatrix en prinses Mabel en haar dochters aan boord van De Groene Draeck ANP
2/7 Prinses Amalia zwaait naar de fotografen ANP
3/7 Koningin Máxima ANP
4/7 De prinsesjes Ariane en Luana ANP
5/7 Prinses Mabel ANP
6/7 Prinses Beatrix ANP
7/7 Later op de avond woonde het koninklijk paar met hun dochters en prinses Mabel ook het SAIL Music Marina-concert bij Tiuri Gilbert

STER Reclame