Oranje had geen kind aan Polen

Hockeyvrouwen walsen over Polen heen

De Nederlandse hockeyvrouwen zijn de EK in Londen begonnen met een even overtuigende als verwachte zege. Op het veld waar Oranje in 2012 de olympische titel veroverde, werd Polen met 9-0 opzijgezet.

Met drie treffers was Ellen Hoog het terechte middelpunt, want zij had op voorhand al een feestje te vieren vanwege haar tweehonderdste interland. Dat de dubbele cijfers net niet werden gehaald, zorgde voor de enige bescheiden domper op de vreugde.

Hockeysters rollen Polen op bij het EK

Snelle combinaties

Hoewel de nummer 24 van de wereld zich tot vlak voor de eigen goal terugtrok, had Nederland weinig moeite om de Poolse verdediging met snelle combinaties uiteen te spelen. De eerste kansen van de wedstrijd waren echter niet besteed aan Valerie Magis, Maria Verschoor en Hoog.

Nadat Kelly Jonker pas aan het einde van het eerste kwart de score had geopend, kwam de productie van Nederland op gang. Enkele doelpunten waren bovendien van grote schoonheid.

Tiende blijft uit

Eva de Goede zorgde met een snoeihard schot voor de 2-0, Carlien Dirkse van den Heuvel maakte 3-0 na een knappe actie van Hoog, waarna de jubilaris zelf met twee treffers voor een 5-0 ruststand zorgde.

In de tweede helft liep Oranje verder uit via Jonker (tip-in), Maartje Paumen (strafcorner), Hoog (rebound) en Marloes Keetels (intikker). Daarna ging de ploeg van Sjoerd Marijne nog verwoed op zoek naar de tiende, maar die kwam er niet meer.