Max Verstappen tijdens de eerste training op het circuit van Spa-Francorchamps
NOS Nieuws

Duizenden Nederlanders bij grand prix van België

Duizenden Nederlanders zitten de komende dagen op de tribune bij het circuit Spa-Francorchamps in België. Dit weekend wordt daar de grand prix van België gehouden. Veel mensen zien de Formule 1-race als dé kans om de 17-jarige Max Verstappen met eigen ogen in actie te zien.

Volgens Sportstadion.nl, een aanbieder van Formule 1-reizen, gaan er dit jaar vier keer zo veel Nederlanders naar Spa-Francorchamps als vorig jaar. Via die site gaan er alleen al 5500 Nederlanders. Een andere website geeft aan ongeveer 12.000 kaarten verkocht te hebben. Het circuit laat weten dat dit jaar 15 procent van de kaarten naar Nederland is gegaan. In totaal is er bij het circuit van Spa-Francorchamps ruimte voor zo'n 100.000 bezoekers.

Max-mania

Sinds de komst van Max Verstappen is Formule 1 weer populair geworden onder Nederlanders. Bas van Bodegraven, de oprichter van een Facebookgroep over Verstappen, zag zijn pagina de afgelopen tijd enorm groeien. "Ik verwacht heel veel Nederlanders rond Spa-Francorchamps dit weekend."

Bodegraven gaat zelf ook naar het circuit. Hij heeft met een groep fans afgesproken in de 'Pouhon'-bocht. "Die hele bocht kleurt straks rood-wit-blauw", zegt Bodegraven. 's Ochtends loopt hij vanaf een camping met andere supporters naar het circuit.

  • Maino Remmers / NOS
    Een fan van Verstappen op de camping
  • Maino Remmers / NOS
    Gehuld in Verstappen-kleding en met speciale petjes op gaan de fans naar het circuit

Kamperen

De campings in de Belgische Ardennen zijn al sinds maart volgeboekt. Rob Linnemann is de eigenaar van camping Spa d'Or en raadt andere vakantiegangers af om dit weekend naar Spa te komen. "De camping zit vol met Nederlandse Formule 1-fans", zegt Linnemann. Er zijn speciaal dit weekend soepelere regels wat betreft geluidsoverlast. Ook gaan er busjes vanaf de camping naar het circuit en is er een speciaal ontbijt voor de grand prixbezoekers geregeld.

De grand prix van België trekt normaal gesproken altijd al veel bezoekers. Spa-Francorchamps staat bekend als een van de mooiste circuits. Ook kent de race in België altijd veel spektakel door de grote kans op regen, de vele rechte stukken en een moeilijke bocht in het circuit genaamd Eau Rouge.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl