NOS Sport

Dubbeldam: deze titel is echt afgedwongen

Dubbeldam: het was een hete strijd

"Dit is er weer eentje, hè", sprak Jeroen Dubbeldam na het gewonnen goud met Oranje in de landenwedstrijd bij de EK paardensport in Aken. "Deze titel is echt afgedwongen, omdat we bijna alleen maar foutloze rondes hebben gesprongen. Dan kun je niet van geluk spreken."

"Het was een hete strijd. Je komt hier als favoriet, omdat we de wereldkampioen zijn", zei Dubbeldam. "Je hoort het gefluister om je heen, maar je probeert het van je af te zetten en je te focussen op wat je moet doen: jouw paard zo goed mogelijk berijden. Daar gaat het om."

Schröder baalt van gemiste individuele finale

Smetje

"Het enige jammere is, dat, net zoals vorig jaar in Caen (tijdens de wereldkampioenschappen, red.), bij de race van Gerco Schröder de druk eraf was", vond Dubbeldam. "De concentratie was toch een beetje weg, waardoor z'n individuele prestatie een beetje tegenviel. Dat was het enige smetje. Maar we zijn ongelooflijk blij."

Schröder gaf toe niet zijn beste manche te hebben gereden, maar schreef dat niet toe aan een gebrekkige focus. "Gelukkig waren de collega's goed, maar je rijdt ook voor je individuele ronde", zei Schröder, die liefst 14 strafpunten noteerde en daardoor komende zondag als enige Nederlander in de individuele finale ontbreekt. "Dat is zeker even balen."

Opgeluchte Vrieling had tijdstraf zich nooit vergeven

Vrieling zat in spanning

De rondgang van Jur Vrieling leek aanvankelijk voldoende voor goud, maar een tijdoverschrijding van 0,11 seconde gooide roet in het eten. "Toen was ik wel blij dat Duitsland een fout maakte, want dit had ik mezelf nooit vergeven", zei Vrieling. "Gelukkig is alles nog net goedgekomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl