NOS Nieuws

Te weinig geld voor vluchtelingenkampen in buurlanden Syrië

Steeds minder hulpgoederen in vluchtelingenkamp Libanon

Er is steeds minder geld beschikbaar voor de Syrische vluchtelingen die worden opgevangen in buurlanden van Syrië. Sommige gezinnen wonen al jaren in vluchtelingenkampen, maar de leefomstandigheden worden er steeds slechter. Daarom overwegen veel vluchtelingen om de reis naar Europa te wagen, merkte NOS-correspondent Sander van Hoorn.

Miljoenen Syrische vluchtelingen worden opgevangen in landen in de regio, zoals Turkije, Libanon en Jordanië. Bijvoorbeeld Mustafa, die met zijn vrouw en kinderen in een tentenkamp in Libanon woont. Het liefst wil hij terug naar Syrië. "Als we veilig terug kunnen naar Syrië, dan ga ik morgen. Desnoods lopend", zegt hij.

Vluchtelingen mogen niet meer werken in Libanon, waardoor ze afhankelijk zijn van noodhulp. Kregen ze twee jaar geleden nog 25 euro per persoon per maand van de VN om eten te kopen, gaandeweg is dat bedrag steeds lager geworden. In het kamp gaat het gerucht dat het geld volgende maand helemaal op is. Ook is er geen onderwijs voor de kinderen. Daarom willen steeds meer vluchtelingen, als ze het geld hebben, naar Europa.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl