NOS Sport

Springruiters grijpen Europese titel

Springruiters pakken goud in landenwedstrijd

De Nederlandse springruiters hebben bij de EK paardensport in Aken goud gewonnen in de landenwedstrijd. De ploeg met Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling en Gerco Schröder passeerde Frankrijk op de slotdag.

Oranje begon vanaf de tweede plaats achter Frankrijk, maar vlekkeloze omlopen van Dubbeldam en Van der Vleuten hielpen Nederland halverwege aan de leiding.

Vrieling reed daarna eveneens foutloos en leek het goud voor Nederland veilig te stellen. Zijn rondgang duurde echter 0,11 seconde te lang, waardoor Vrieling een tijdstraf kreeg.

Duitser helpt Nederland

De druk kwam daardoor bij Schröder te liggen, maar omdat Daniel Deusser (de vierde Duitser) er een balk af tikte, was de titel een feit voor Nederland. Schröders 14 strafpunten telden even later niet meer mee.

Het zilver ging uiteindelijk naar Duitsland en het brons was voor Zwitserland.

WK-goud krijgt vervolg

De springruiters wonnen in 2014 bij de WK paardensport in Caen ook goud bij de landenwedstrijd. Nederland reed toen met dezelfde equipe.

Het is na 1977, 1991 en 2007 de vierde keer dat Nederland EK-goud veroverd in de landenwedstrijd. Acht jaar geleden waren Dubbeldam en Schröder er eveneens bij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl