Minister Schippers in gesprek met VVD-Kamerlid Teeven, vlak voor de zomervakantie
NOS Nieuws

Teeven vermoedt opzet bij opgedoken bewijs 'Teevendeal'

Fred Teeven vermoedt dat het nieuws over de 'Teevendeal' bewust naar buiten is gebracht, vlak voor de Provinciale Statenverkiezingen. Dat zegt de voormalig staatssecretaris in een interview met het Leidse studentenblad Debat.

Teeven stapte samen met minister Opstelten in maart op, nadat er bewijsmateriaal was opgedoken over een deal die hij als officier van justitie had gesloten met de drugscrimineel Cees H.

Minister Opstelten zei eerder dat hij het bedrag dat naar H. was overgemaakt niet kende, en dat daar geen bewijs meer van was. Vlak voor de verkiezingen dook er toch een digitale bevestiging van de transactie op. "Dit was niet per ongeluk", zei Teeven in het studentenblad.

Hij wees erop dat er tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar ook al informatie over de deal naar buiten kwam. "Als je iets voor de tweede keer ziet gebeuren, denk je natuurlijk vanzelf: waar komt dit vandaan? De mensen die dit gedaan hebben, hebben dit goed opgezet."

Ook werd volgens Teeven de informatie op een heel andere manier opgeschreven in de media. "Het was ineens geen deal meer tussen het OM en een crimineel, maar tussen Teeven en een crimineel."

Minister Schippers

Eerder zei VVD-minister Schippers ook al dat ze vermoedde dat haar partij in een kwaad daglicht werd gesteld. Bewijzen daarvoor had ze niet, maar Schippers vond het "wel heel toevallig" dat de partij in aanloop van de Statenverkiezingen werd achtervolgd door drie affaires, waaronder de kwestie rond Teeven.

Teeven ging in het interview inhoudelijk niet in op de gemaakte afspraken met Cees H. Hij wil het onderzoek van de commissie onder leiding van oud-ombudsman Oosting afwachten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl