Reuters

Noord-Korea heeft Zuid-Koreaanse luidsprekers beschoten die worden gebruikt om propaganda richting het Noorden te sturen. Volgens Zuid-Koreaanse staatsmedia zijn de luidsprekers niet beschadigd geraakt.

Zuid-Korea is een onderzoek gestart naar de beschieting. Er zou niemand gewond zijn geraakt. Als reactie op de beschieting heeft Zuid-Korea teruggeschoten richting de plek waar het Noord-Koreaanse vuur vandaan kwam.

Noord-Korea heeft volgens het Zuiden gedreigd met militaire acties, als de propaganda niet wordt gestopt en de luidsprekers niet uitgaan.

Luidsprekers

Zuid-Korea begon eerder deze maand weer met het uitzenden van propaganda richting het Noorden, na een stilte van elf jaar. Van de ene kant van de grens worden boodschappen met tientallen luidsprekers "geschreeuwd" naar de andere kant.

Aanleiding voor de hernieuwde uitzendingen is dat het Noorden volgens Seoel landmijnen heeft gelegd aan de zuidkant van de gedemilitariseerde zone, die de twee landen scheidt. In de boodschappen noemt Zuid-Korea de mijnen een provocatie van het Noorden.

STER reclame