NOS Wielrennen

Dumoulin mikt ondanks pijn op revanche in Vuelta

Dumoulin: blij dat ik de Vuelta heb gehaald

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Waar hij de felbegeerde gele trui op onfortuinlijke wijze misliep in de Tour de France, mikt Tom Dumoulin vanaf zaterdag in de Vuelta a España op revanche. En daarna wacht op 20 september het wereldkampioenschap tijdrijden, een discipline die hem vorig jaar brons opleverde.

Zijn gele droom werd in de vierde Touretappe op weg naar de Muur van Hoei ruw verstoord toen hij ten val kwam. Hij kon na een lelijke schuiver niet meer verder. "Ik heb een week lang alleen maar gebaald", vertelt Dumoulin vlak voordat hij afreist naar Spanje. "Het was ongelooflijk zuur natuurlijk. Maar ik ben er niet meer elke dag mee bezig. Tijd heelt alle wonden."

Dumoulin valt uit Tour na zware valpartij

Zover is het met zijn blessure nog niet. Op 6 juli viel hij uit in de Tour en vervolgens begon zijn revalidatie, die nog steeds niet helemaal is afgerond. "Er zat een deuk in het bot. De pees in mijn schouder heeft losgelaten, waardoor er een botje is losgekomen. Ik kan nog steeds niet goed met mijn arm iets uit mijn shirt pakken. Dat doet echt pijn."

Twijfel

Op een fiets zitten lukt wel. Hij heeft er zelfs een trainingskamp in Italië op zitten. Maar aan wedstrijdkilometers is de renner van Giant-Alpecin nog niet toegekomen. "Als het in de training goed voelt bij mij, gaat het in de koers ook wel goed. Maar ik twijfel voor elke koers wel een beetje waar ik precies sta en dat is nu natuurlijk nog iets meer."

Wel duidelijk is zijn rol in Spanje. "We zijn er in eerste instantie met de ploeg voor etappezeges. Met John Degenkolb hebben we een echte afmaker in huis. Hij heeft in de Vuelta al meerdere etappes gewonnen. En ik ga een rol hebben in de sprinttrein. Maar ik hoop ook wel mijn eigen kansen te kunnen pakken."

Volle drie weken

En daarvoor zal hij de volle drie weken de tijd hebben, als het aan Dumoulin ligt. "Ik gebruik de ronde niet puur als voorbereiding op de WK. Ik heb ook niet het plan om er eerder uit te stappen. Normaal gesproken ga ik de Vuelta helemaal uitrijden. Ik heb die drie weken nodig om volgend jaar weer een stap te kunnen maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl