NOS Nieuws

Wurgslang ontsnapt in Groningse Noordbroek

'Laat de slang maar gaan'

In het Groningse dorp Noordbroek is in de nacht van maandag op dinsdag een wurgslang ontsnapt. Het is een boa constrictor van twee meter lang. Volgens de eigenaar, Patrick Mol, is het dier niet giftig, maar kan hij wel gevaarlijk voor kinderen zijn. Hij heeft geen idee waar de slang nu is.

"Een boa constrictor zoekt warme plekjes op en kan dus overal zijn", zei hij op radio 1. Hij verzorgt het dier samen met een vriend. Waarschijnlijk hebben ze zijn terrarium niet goed afgesloten. Normaal gesproken zou de slang in huis blijven, maar de achterdeur stond die nacht ook open.

"Zelf hebben we in en om het huis gezocht. Daar was hij niet." Buurtbewoners en de politie kijken ook in de buurt, maar dat heeft tot nu toe niets opgeleverd.

Dit is de ontsnapte wurgslang

Mol zelf blijft er koel onder. Hij zegt dat de slang tam is. "Hij zal niet zomaar iemand aanvallen, maar als kleine kinderen met hem willen spelen dan is het wel een spier van twee meter, dus je weet het nooit. Maar ik denk niet dat kinderen hem willen aanraken. Ze zullen eerder hun ouders roepen als ze de slang zien." Mol hoopt dat die dan onmiddellijk via Facebook contact met hem opnemen.

Ik had een krokodil, maar mijn vriendin heeft hem geruild voor de wurgslang

Patrick Mol, eigenaar van ontsnapte slang

Mol is vooral bezorgd over de slang zelf. Er is wel genoeg eten voor hem. Maar het is te koud. De slang heeft een temperatuur nodig van 30 graden. "Als het niet snel warmer wordt overleeft hij het niet."

Het is de enige slang van Mol. Noordbroek hoeft dus niet te vrezen voor nog meer uitbraken. "Ik had wel een krokodil, maar mijn vriendin heeft die verkocht en geruild voor deze bruin/zwarte slang."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl