NOS Nieuws

Oproep op Facebook: vermoord mijn buren

Een man in Amsterdam heeft op Facebook een oproep gedaan om zijn buurvrouw en een vriend van haar te doden. “Ik heb nog één verlangen in dit leven: dit duivelsgebroed uit te roeien”, schrijft hij op zijn Facebookpagina. “Ieder hoofdstuk is mij tienduizend euro waard.’’

Ook schrijft hij: "Iedereen mag mee komen helpen. (…) Als ik maar het genoegen heb eigenhandig de lichtjes uit te doen.” De oproep volgt op een jarenlange burenruzie waarin beide partijen elkaar beschuldigen van overlast en intimidatie, schrijft De Telegraaf.

De recherche onderzoekt de oproep op Facebook en een wijkagent probeert te bemiddelen in het conflict.

Vernieling

De burenruzie in een appartementencomplex aan het IJ begon zes jaar geleden toen de vrouw zich beklaagde over de honden van haar buurman. Inmiddels hebben beide partijen verscheidene keren aangifte tegen elkaar gedaan van onder meer mishandeling en vernieling.

Woningbouwcorporatie Ymere heeft beide partijen een andere woning aangeboden, maar ze weigeren te vertrekken. Ymere is een procedure gestart om de vrouw uit haar woning te zetten, omdat omwonenden vooral last van haar hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl