NOS Nieuws

ANWB wil proef tegen 'vrachtwagentreintjes'

Brengt proef einde aan ergernis met inhalende vrachtwagens?

Er moet een proef komen op de A67 met methoden om colonnevorming van vrachtwagens tegen te gaan. Dat is de uitkomst van een ledenonderzoek van de ANWB en Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Vrachtwagens gaan vaak op drukke trajecten in een soort treintje rijden, waar auto's maar moeilijk tussen kunnen komen. Dat kan bijvoorbeeld bij het in- en uitvoegen op de snelweg tot gevaarlijke situaties leiden.

TLN zegt dat de colonnes vaak worden gevormd op plekken waar een inhaalverbod geldt voor vrachtwagens. De organisatie pleit er daarom voor om de inhaalverboden dynamisch te maken. Op het moment dat er zich vrachtwagentreintjes vormen, kan het inhaalverbod tijdelijk worden opgeheven, zodat ze elkaar weer kunnen inhalen.

De ANWB wil dat er op de A67, tussen Eindhoven en Venlo, wordt geëxperimenteerd met zo'n dynamisch inhaalverbod. Op dat traject rijden veel vrachtwagens en doet het probleem zich vaak voor.

De organisaties hadden hun leden gevraagd om mee te denken aan oplossingen tegen de 'vrachtwagentreintjes'. Zowel automobilisten als vrachtwagenchauffeurs deden eraan mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl