NOS Sport

Van Rijsselberghe verbaast zich na twee dagen 'pielen'

Het is al een tijdlang een 'dingetje' en dat zal het tot aan de Olympische Spelen volgend jaar blijven: de kwaliteit van het zeilwater in Rio de Janeiro. Maar na twee dagen op het water is windsurfer Dorian van Rijsselberghe positief verrast.

De olympisch kampioen van Londen liet al weten dat hij inmiddels geen last meer had van drijvende koelkasten in Brazilië, maar na twee dagen 'pielen' merkt de surfer dat hij ook steeds minder plastic in het water ziet.

"Een Amerikaanse collega vertelde dat ze weinig plastic zag. Ik dacht even na en inderdaad, het valt heel erg mee", zegt Van Rijsselberghe. "Ik denk dat ze goed hun best hebben gedaan. So far, so good."

Zeilers op hun plek in 'olympisch clubhuis' Rio

Nederlanders tijdens generale repetitie Rio

Een jaar voor de spelen is de top van de zeilwereld in Rio te vinden voor het olympisch testevent. Tijdens dag twee van de generale repetitie was er Nederlands succes. Finn-zeiler Pieter-Jan Postma gaat na de eerste dag aan de leiding op zijn onderdeel. Windsurfer Van Rijsselberghe staat zesde.

Rutger van Schaardenburg staat vijfde in Laser, Marit Bouwmeester zakte naar een vierde plaats in het klassement. Nacra17 zeilers Mandy Mulder en Coen de Koning kwamen drie races in actie, waarvan ze de eerste als winnaar afsloten.

Marit Bouwmeester tijdens het testevent in Rio.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl