Een reddingsteam heeft waarschijnlijk wrakstukken gevonden van het vermiste toestel van Trigana Air
NOS Nieuws

Resten neergestort Indonesisch vliegtuig gevonden

De zoektocht naar resten van het toestel van Trigana Air dat gisteren neerstortte in de Indonesische provincie West-Papoea heeft resultaat opgeleverd. Een reddingsteam heeft wrakstukken gevonden die hoogstwaarschijnlijk afkomstig zijn van het vermiste toestel. Eerder meldden inwoners van het gebied al dat ze delen van het vliegtuig hadden gevonden, maar officieel kon dat toen nog niet worden bevestigd.

Het toestel was onderweg van provinciehoofdstad Jayapura naar het zuidelijker gelegen Oksibil toen de luchtverkeersleiding het contact met het vliegtuig kwijtraakte. Volgens een woordvoerder van de Indonesische overheid heeft de piloot geen noodoproep gedaan. De wrakstukken zijn zo'n 12 kilometer bij Oksibil vandaan gevonden. Het team gaat proberen de rampplek zowel vanuit de lucht als te voet te bereiken.

Het propellervliegtuig vervoerde 54 mensen: 49 passagiers, onder wie vijf kinderen, en vijf crewleden. Volgens lokale media hadden alle passagiers de Indonesische nationaliteit.

Onherbergzaam en slecht weer

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend, maar mogelijk speelde slecht weer in het gebied een rol. Er waren hevige regenbuien, sterke wind en mist toen het vliegtuig richting Oksibil vloog. Ook nu is het weer slecht, wat de operatie ernstig bemoeilijkt.

Het gebied geldt als gevaarlijk voor vliegverkeer vanwege het onvoorspelbare weer en de hoge bergen. Bovendien zijn grote delen van het eiland bedekt met dicht regenwoud. Sommige vliegtuigen die er eerder verdwenen, zijn nooit gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl