Colin Kazim-Richards wordt gewisseld
NOS Voetbal

Van Bronckhorst wijst Kazim-Richards terecht

Woedend schopte Colin Kazim-Richards een krat met bidons omver na zijn wissel voor Michiel Kramer in het duel van Feyenoord bij SC Cambuur (0-2 winst). De woede zat hem echter niet in de wissel zelf.

"Ik was boos omdat ik vlak daarvoor een enorme kans had gemist", legt de Turk uit met een chagrijnig gezicht. "Maar ik ben juist heel blij. We hebben zes punten uit twee duels. Ik ben alleen niet zo blij met mezelf. Ik had echt moeten scoren."

Bla bla bla

"Ik kreeg geen tijd om het goed te maken", gaat de aanvaller verder. "Ik moest er meteen af. Dat zorgde voor veel frustratie bij mij. Maar niet omdat ik gewisseld werd of omdat Michiel Kramer erin kwam. Daar had het niets mee te maken."

"Dat is het probleem bij mij. Als ik blij ben, zie je dat. Maar als ik boos ben, zie je dat ook. Iedereen zal het er morgen wel weer over hebben. Bla bla bla... Maar goed, dat hoort er blijkbaar bij als je Colin Kazim-Richards bent."

Ik zal nooit accepteren dat ik op de bank zit. Dat bedoel ik op een goede manier.

Colin Kazim-Richards
Kazim-Richards: iedereen doet vast weer bla bla bla

Van Bronckhorst niet blij

Giovanni van Bronckhorst sprak Kazim-Richards na afloop aan op zijn gedrag. "Colin is een jongen die emotie toont, maar de manier waarop is natuurlijk niet goed. Hij geeft een verkeerd signaal naar buiten toe", stelt de trainer, die maandag nog eens rustig met de Engelse Turk om de tafel gaat zitten.

Een verbeten concurrentiestrijd tussen Kramer en Kazim-Richards ziet Van Bronckhorst wel zitten. "Dat is wat we willen met Feyenoord. Concurrentie hoort erbij. Voor een coach is dat juist prettig."

Van Bronckhorst: reactie Kazim was niet goed

Concurrentiestrijd

Maar hoe gaat Kazim-Richards om met een reserverol? "We hebben een heel, heel sterk team. Daarom worden we ook kampioen. Ik wil spelen, maar iedereen weet dat ik een teamspeler ben. Ik zou sterven voor het team."

"Ik zal nooit een wisselspeler zijn. Ik hou niet van die naam. Ik zal nooit accepteren dat ik op de bank zit. Dat bedoel ik op een goede manier. We zullen elkaar afwisselen. Het gaat interessant worden."

Michiel Kramer lost Colin Kazim-Richards af

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl