Feest bij Go Ahead Eagles en doelpuntenmaker Leon de Kogel (l)

Go Ahead wint eerste thuisduel overtuigend

Go Ahead Eagles heeft in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen flink uitgepakt door met 5-0 te winnen van Telstar. In de verbouwde Adelaarshorst zagen ruim 9.000 supporters hoe spits Leon de Kogel zijn eerste doelpunten voor zijn nieuwe club maakte en hoe Telstar-middenvelder Frank Korpershoek voortijdig kon vertrekken met rood.

In de eerste twintig minuten wist De Kogel het verschil voor Go Ahead te maken. Eerst door een voorzet van Elvio van Overbeek binnen te schieten en even later door een strafschop te verzilveren.

Rode kaart

In de tweede helft kreeg Telstar-aanvoerder Korpershoek na ruim een uur rood en daardoor kon Go Ahead de voorsprong uitbouwen. Doelpunten van Mohamed Hamdaoui, Orhan Dzepar en Kenny Teijsse brachten de eindstand op 5-0.

Vorige week verloor Go Ahead de eerste wedstrijd van de competitie verrassend met 1-0 van Jong PSV.