Michiel Kramer was meteen belangrijk voor Feyenoord
NOS Voetbal

Kramer wijst Feyenoord de weg

Feyenoord heeft uit tegen Cambuur een verdiende, maar ook gelukkige 2-0 zege geboekt. De debuterende Michiel Kramer was direct goud waard voor de Rotterdammers door een kwartier voor tijd de 1-0 binnen te koppen. In blessuretijd schoot Dirk Kuijt nog een strafschop tegen de touwen.

De wedstrijd werd pas na rust de moeite waard, vooral dankzij Feyenoord, dat feller aandrong en kansen kreeg. Zo ging Colin Kazim-Richards (terwijl Michiel Kramer aan het warmlopen was) alleen op het Friese doel af. De spits schoof de bal naast en mocht bijna meteen naar de kant. Daar schopte hij een kratje omver en hield hij een klein voetbalcollege voor de niet al te geboeid luisterende reserves op de bank.

Offensief

Met invaller Kramer probeerde Feyenoord door te drukken. Dat leek niet te gaan lukken. Het Feyenoord-offensief ebde weg, maar plots was daar toch Kramer, die uit een van richting veranderde voorzet raak kopte.

Al snel leek het 1-1 te worden. Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer blunderde opzichtig, waarna Sven van Beek met een omhaal redding bracht. Gebeurde dat nadat de bal de lijn was gepasseerd? Het had er, zo bleek uit de herhaling, alle schijn van, maar arbiter Van Boekel liet doorspelen.

Kort voor tijd ging Van Boekel in elk geval in de fout. Hij bestrafte een 'handsbal' van Erik Bakker. Dit keer was de herhaling duidelijk: Bakker had de bal alleen met het hoofd geraakt. Voor Kuijt maakte dat niks uit; hij schoot vanaf elf meter onverbiddelijk raak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl