Donald Trump AFP

De Amerikaanse zakenman Donald Trump is bereid om desnoods een miljard dollar uit te geven om president te worden van de Verenigde Staten. Dat zei hij tegen een verslaggever van CNN.

De Republikein wilde niet zeggen hoeveel geld hij tot nu toe in zijn campagne heeft gestoken. Dat is volgens hem niet relevant. Volgens CNN heeft hij later nog een keer gezegd dat hij er -indien nodig- een miljard voor wil uittrekken. Hij zou toen hebben gezegd: "Ik verdien 400 miljoen dollar per jaar, dus wat maakt het uit?''

Marionet

De steenrijke zakenman benadrukt dat hij zijn campagne zelf betaalt en dat hij zich daarom niet de wet hoeft te laten voorschrijven door geldschieters, zoals andere presidentskandidaten. Hij zou onlangs nog nee hebben gezegd tegen iemand die vijf miljoen dollar in zijn campagne wilde steken. 

Hij noemde de Republikeinse presidentskandidaat Jeb Bush, die honderd miljoen dollar ophaalde voor zijn campagne, "een marionet die zich laat aansturen door zijn donateurs".

Barack Obama gaf meer dan een miljard dollar uit voor de verkiezingen in 2012 maar dat geld kwam van donateurs en lobbyisten.

Helikopter Trump

STER reclame