NOS Nieuws

'De nieuwe Top Gear wordt heel, heel, heel erg duur'

Het Amerikaanse mediabedrijf Amazon gaat veel geld uitgeven voor de productie van een nieuwe autoshow met de voormalige presentatoren van Top Gear. "Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May zijn natuurlijk ook erg veel waard", zei CEO Jeff Bezos in een interview met de Sunday Telegraph.

De nieuwe show wordt volgend jaar gelanceerd op de videodienst van het bedrijf, Amazon Prime. Bezos zei dat hij erg naar het programma uitkijkt. "We hebben verschrikkelijk veel goede ideeën en ik denk dat kijkers van over de hele wereld de show zullen kunnen waarderen."

Volgens hem is het noodzakelijk dat er veel wordt geïnvesteerd. "Het is belangrijk dat er ruimte is om een verhaal te vertellen. Vooral als de presentatoren zo talentvol zijn. Dankzij deze investeringen gaan we een nieuw tijdperk in het maken van televisie tegemoet."

Ontslag

De nieuwe show, die voorlopig nog geen naam heeft, wordt geproduceerd door voormalig Top Gear-producent Andy Wilman. Hij verliet in maart samen met de drie presentatoren de BBC toen Clarkson zijn ontslag kreeg na een incident op de set.

De populaire presentator zou een producent hebben geslagen, omdat hij ontevreden was over zijn eten. Zijn ontslag ontketende een storm van reacties van boze fans op Twitter.

In april besloten ook Hammond en May dat zij niet verder wilden gaan met Top Gear. "Het is met z'n drieën of niet", zei May destijds.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl