NOS Sport

'Edward Gal is de beste ruiter ter wereld'

Na het gouden succes voor de dressuurruiters in de landenwedstrijd moeten de Nederlanders vandaag individueel aan de bak bij de Grand Prix Special op de EK in Aken. De beste vijftien plaatsen zich voor de finale van zondag. De NOS-commentatoren Laurens van Lieren en Jan Roelfs bespreken de kansen van de Nederlandse ruiters.

Wie wint is onbekend, maar Gal is de beste ruiter ter wereld

"Edward Gal is een ruiter van de buitencategorie", vertelt Van Lieren. "Hij reed al een fantastische proef in de landenwedstrijd en maakt zeker kans op een medaille. Zijn kür was weergaloos. Ik weet niet wie er gaat winnen, maar hij is op dit moment de beste ruiter ter wereld."

Dujardin grootste concurrent voor Gal

De commentator verwacht dan ook een Nederlandse medaille, maar of dat goud wordt, durft hij nog niet te zeggen. "De grootste concurrent is olympisch kampioene Charlotte Dujardin, maar ze was niet echt overtuigend in de landenwedstrijd."

Van Lieren is ook enthousiast over de andere Nederlandse ruiters. "Hans Peter Minderhoud kan nog weleens voor een verrassing zorgen", denkt Van Lieren. "Hij is goed in vorm. Maar ook Diederik van Silfhout en Patrick van der Meer kunnen deze proef goed rijden."

Per land mogen er slechts drie ruiters door naar de finale (kür op muziek) op zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl