NOS Sport

'Het Wilhelmus horen in Aken, dat is fantastisch'

Dressuurruiters verguld met goud

De Nederlandse dressuurruiters zijn verguld met hun gouden medaille in de landenwedstrijd in Aken, het walhalla van de paardensport. "Het is een opsteker voor de sport. Helemaal hier in Aken", reageerde Edward Gal. "Dat je hier kunt winnen en het Wilhelmus hoort, dat is fantastisch."

Gal moest als slotrijder van de Nederlandse equipe een medaille veiligstellen, maar last van druk of spanning had hij niet. "Daar ben je dan niet zo mee bezig. Je gaat gewoon rijden en dan zie je wel hoe het gaat. En het voelde echt goed. We hebben alle vier gereden voor wat we waard zijn. En je ziet het resultaat."

Hans Peter Minderhoud beaamde dat. "We hebben alle vier echt op de toppen van ons kunnen gereden. En anderen hebben links en rechts steken laten vallen. Aan het eind van de streep waren wij gewoon de beste."

Verrassing, maar terecht

Patrick van der Meer en Diederik van Silfhout hadden woensdag de basis gelegd voor het eremetaal. Zij konden op de tweede dag rustig achterover zitten. "Nou, dat hebben we niet echt gedaan", bekende Van der Meer. "Maar het was een lekker gevoel dat het voor ons al erop zat. Fantastisch, het kan niet beter."

"Het is een verrassing", zei Van Silfhout over de gouden plak. "Maar zoals het is gelopen, is het absoluut terecht."

Verwachtingen voor Rio

Volgens bondscoach Wim Ernes schept het goud van Aken verwachtingen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. "Het is een team dat alleen nog maar kan groeien. Het zijn vier topkerels. Ik heb alle vertrouwen in volgend jaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl