NOS Nieuws

'Grootste deel Imtech-medewerkers nog in onzekerheid'

Vakbond CNV is blij dat een deel van de Imtech-medewerkers hun baan behoudt, maar benadrukt dat het grootste deel van de werknemers nog in onzekerheid zit. In totaal werken er 22.000 mensen bij Imtech. 7300 daarvan behouden in ieder geval hun baan, wat er met de rest gebeurt, is nog niet duidelijk.

"Het is zeer positief dat 1300 banen in Nederland blijven, vooral bij Imtech Marine. Die tak is geen onderdeel van het faillissement, dus alle huidige arbeidsvoorwaarden gaan over naar de kopers", zegt Loes Bezemer-Videler van vakbond CNV.

Ongerust

Maar dat is niet het geval voor de dochterondernemingen die nog niet verkocht zijn. In Nederland gaat het om nog zo'n 3000 mensen. Bezemer-Videler: "Voor hen is dit nieuws zeer teleurstellend. Ze zitten nog steeds in onzekerheid."

15.000 medewerkers nog in onzekerheid

Ook vakbond FNV is ongerust. "Onze zorgen gaan nu uit naar de divisies Traffic & Infra en Imtech Nederland. Ik begrijp dat er door de curatoren hard wordt gewerkt aan een verkoop, maar we hebben nu nog geen duidelijkheid over hoe het gaat lopen", zegt Jan Meeder van FNV.

Salaris

Het is nog onduidelijk of het salaris van de medewerkers wordt doorbetaald. Omdat niet alle divisies van Imtech failliet zijn, krijgen die dochterondernemingen vooralsnog gewoon krediet van de banken. Maar omdat er vanuit de failliete holding Imtech N.V. geen geld meer komt, kan ook daar de financiering spaak gaan lopen.

Oud-bestuursvoorzitter Van de Aast liet weten dat het werk in ieder geval zo veel mogelijk wordt doorgezet.

'Veel werknemers van Imtech zitten nog in onzekerheid'

Veel belangstelling

De vakbonden gaan nu in gesprek met de curatoren. Die zijn op dit moment in onderhandeling met verschillende potentiële kopers. Volgens de curatoren is er al veel belangstelling voor de verschillende delen uit binnen- en buitenland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl