Honderden mannen proberen op Kos een reisdocument te bemachtigen
NOS Nieuws

1300 vluchtelingen van Kos naar Athene gestuurd

Ruim 1300 vluchtelingen zijn vandaag per schip van het Griekse vakantie-eiland Kos naar Athene gebracht. Het is slechts een klein deel van de duizenden vluchtelingen uit Afrika en het Midden-Oosten die op het eiland zijn neergestreken. Het eiland kan de grote hoeveelheid migranten niet aan.

Ook vanaf andere Griekse eilanden worden daarom vluchtelingen naar Athene gestuurd. In de hoofdstad worden vandaag nog eens zeshonderd vluchtelingen verwacht, melden Duitse media.

Documenten

De Griekse overheid zegt dat ze inmiddels met man en macht probeert documenten voor de vluchtelingen te regelen, zodat ze verder Europa in kunnen reizen. Dat moet de druk op de eilanden verlichten.

Op Kos zitten momenteel meer dan 7000 vluchtelingen, onder wie ouderen, kinderen en baby's. De problemen stapelen zich daar op. Zo zijn er bijvoorbeeld niet genoeg sanitaire voorzieningen en is het er erg warm.

Gisteren stuurde Griekenland een cruiseschip naar Kos om te dienen als opvanglocatie. Aan boord van het schip kunnen ongeveer 2000 tot 2500 vluchtelingen worden opgevangen en verzorgd.

Ook vandaag kwamen weer honderden vluchtelingen aan op Kos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl