De Belgische ondernemer Maarten Michielssens heeft veel contact met de werknemers van de vestiging van zijn bedrijf in het Chinese Tianjin. Hij hoort uit de eerste hand hoe groot de verwoesting is als gevolg van de explosies: "Mijn appartement daar is weggeblazen en de huizen van onze werknemers zijn helemaal vernield."

Michielssens heeft een bedrijf in energiebesparing. Op de locatie in Tianjin werken 18 mensen. Door de explosie werden twee werknemers geraakt door glasscherven: "Bij ons kantoor sneuvelden de ruiten door de ontploffing. Mijn medewerkers hebben eigenlijk heel veel geluk gehad, hoewel de paniek groot was. Ze zijn niet levensgevaarlijk gewond." 

De werknemers werden geëvacueerd omdat niet duidelijk was of er giftige gassen zijn vrijgekomen bij de explosie.

Er zijn nog altijd ontploffingen en er staan auto's op straat in brand. Het ziet er vreselijk uit.

Ondernemer Maarten Michielssens

Het kantoor van Michielssens' bedrijf is in het havendistrict, op enige afstand van de plek van de explosie. Hij wordt door zijn medewerkers op de hoogte gehouden. Ze sturen hem foto's en vertellen dat het nog niet voorbij lijkt: "Er zijn nog altijd ontploffingen en er staan auto's op straat in brand. Het ziet er vreselijk uit."

Informatie

Het is voor Michielssens moeilijk om een goed beeld van de situatie te krijgen. De werknemers van het bedrijf praten hem regelmatig bij, maar de informatievoorziening van de Chinese overheid is heel summier, zegt hij: "Het is heel gek, op sociale media zie ik foto's van lichamen voorbij komen, maar van officiële kant hoor je niets."

STER reclame