Erwin van de Looi is "licht chagrijnig" na het duel met Twente
NOS Voetbal

Van de Looi: als één ploeg verdiende te winnen, waren wij het

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi is "licht chagrijnig" na de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Het duel in de eigen Euroborg eindigde in 1-1 en dat is op basis van alle kansen die Groningen kreeg een teleurstellende uitslag.

"Als er één ploeg verdiende om te winnen, dan waren wij dat wel. Ik vind FC Twente een goede ploeg, maar het gaat wel om rendement en resultaat. En op dat gebied doen we het niet goed", moppert Van de Looi.

"Ik was niet ongeduldig. Als ik dat langs de kant word, dan worden de spelers dat ook in het veld. Dat wil ik niet. We zijn gelukkig niet in het mes gelopen, want dat had ook zomaar gekund. Het positieve aan deze wedstrijd is dat we veel kansen hebben gecreëerd."

Botteghin naar Feyenoord?

Eric Botteghin, de centrale verdediger van FC Groningen, speelde een goede wedstrijd. Maar hoe lang draagt hij nog het groenwitte shirt? Feyenoord wil Botteghin graag aan de selectie toevoegen.

Van de Looi: "Het is onrustig in deze periode, we moeten afwachten. We hebben een uitstekend centrum nu. Ik heb bewondering voor Eric. Als je ziet hoe hij speelt en hoe hij hiermee omgaat, dan kan ik hem alleen maar een compliment geven. Ik hoop niet dat hij vertrekt, maar ik ben bang van wel."

Botteghin zelf wilde niet veel kwijt over een eventuele transfer. "Het is heel moeilijk, iedereen praat over Feyenoord. Maar vandaag had ik honderd procent focus op de wedstrijd."

Het maximale voor Twente

Bij FC Twente begrepen ze maar al te goed dat het punt tegen Groningen een gelukkig punt was. Zowel trainer Alfred Schreuder als middenvelder Hakim Ziyech erkende dat het een gestolen overwinning zou zijn geweest als de 0-1 op het scorebord was blijven staan.

"Renato Tapia kopt de 0-1 geweldig binnen", zegt Schreuder. "Wel tegen de verhoudingen in, want Groningen was veel beter. We konden in de tweede helft zelfs nog stiekem de 2-0 maken, maar dat lukte niet. Groningen maakte de terechte gelijkmaker. Uiteindelijk ben ik blij met een punt. Dat was wel het maximale."

De 1-1 viel na een fout van de 19-jarige Jelle van der Heyden. Aanvoerder Hakim Ziyech weigerde evenwel zijn jonge ploeggenoot als schuldige aan te wijzen. "Klote voor Jelle dat hij zo'n fout maakt. Hij heeft niet zo veel gespeeld, dus het kan gebeuren. Ik verwijt hem niks. Ik heb zelf ook wel eens een fout gemaakt waar een tegengoal uitkwam."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl