Het hoofdkantoor van Imtech
NOS Nieuws

Kamp: kijken of activiteiten Imtech door kunnen gaan

Minister Kamp ziet niet direct mogelijkheden voor een doorstart van Imtech. "Er moet nu vooral worden gekeken welke activiteiten op een of andere manier kunnen worden doorgezet", zei hij in het NOS Radio 1 Journaal.

Het technische dienstverleningsbedrijf vroeg gisteren uitstel van betaling aan. Kamp zei dat zijn ministerie achter de schermen heeft geprobeerd om dat te voorkomen. Dat is volgens hem de normale gang van zaken.

"Als bedrijven in de problemen zijn, proberen wij achter de schermen te helpen. Als dat lukt, hoort u daar niks van. Als het niet lukt, is de situatie zoals die zich nu bij Imtech voordoet."

Noord/Zuidlijn

Een doorstart ziet de minister van Economische Zaken niet meteen voor zich, omdat het bedrijf "met een heel forse, langdurige problematiek is geconfronteerd". Hij wil nu vooral kijken naar het voorzetten van concrete activiteiten, zoals de bijdrage van Imtech aan de Noord/Zuidlijn in Amsterdam.

"Wij kijken bij het doorzetten van die activiteiten natuurlijk in eerste plaats naar de werkgelegenheid in Nederland. Er werken duizenden mensen bij het bedrijf en die hebben allemaal onze aandacht", aldus de minister.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl