NOS Nieuws

Bungeejumpend meisje overleed door misverstand

Volgens de lokale politie is bungeejumpen van de brug verboden

Er ging een misverstand vooraf aan de dood van het 17-jarige Nederlandse meisje dat gisteren in Spanje om het leven kwam bij een mislukte bungeesprong. Dat heeft een medewerker van het Belgische excursiebedrijf FlowTrack gezegd tegen een lokale krant. Het meisje kwam gisteren om het leven toen ze 40 meter naar beneden stortte vanaf een viaduct.

De sprong werd begeleid door een lokaal bedrijf waar de Belgische touroperator mee samenwerkt. Het meisje werd voorbereid om te springen toen er miscommunicatie ontstond. Het meisje dacht dat ze al gezekerd was en dat een medewerker van het Spaanse bedrijf tegen haar zei dat ze gerust kon springen.

De verantwoordelijke van het bedrijf zei: 'Oké, als het tijd is om te springen don't worry, just jump.' En op dat moment springt het meisje.

Martijn Klomp, medewerker van reisorganisatie FlowTrack

"De verantwoordelijke van het bedrijf zei: 'Oké, als het tijd is om te springen don't worry, just jump.' En op dat moment springt het meisje", zei de medewerker van reisorganisatie.

De man die haar nog aan het vastmaken was heeft nog geprobeerd om het touw waar ze aan vast zat aan te trekken, maar dat lukte volgens de medewerker van Flowtrack niet. Het Belgische bedrijf verzorgt al jaren uitstapjes naar Spanje waar jongeren onder meer kunnen bungeejumpen.

Verbod

De lokale autoriteiten wisten volgens de lokale krant niet dat het viaduct wordt gebruikt voor bungeejumpen, het zou zelfs verboden zijn. De Guardia Civil is een onderzoek begonnen.

Vorige maand kwam een 23-jarige vrouw uit Engeland ook al om het leven bij een mislukte bungeejump in Spanje. Ook zij was waarschijnlijk niet goed gezekerd. Voor dat incident zijn twee mensen aangeklaagd voor doodslag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl