NOS Nieuws

Kinderen in België gewond door chemisch afval

Kinderen België gewond door chemicaliën

In Belgisch Limburg zijn vier kinderen gewond geraakt doordat ze in een bos door een plas met chemicaliën waren gefietst. De chemicaliën komen vermoedelijk uit een laboratorium voor het maken van synthetische drugs.

Twee van de vier kinderen komen uit Nederland. De kinderen, in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, stonden op een camping in Zutendaal, even over de grens bij Maastricht. Vanmiddag gingen ze met twee andere kinderen en een volwassene het bos in voor een fietstochtje.

Brandwonden

Op een verder droog bospad lag een plas met een doorsnee van ongeveer drie meter. De vier konden de verleiding niet weerstaan om erdoorheen te rijden. De volwassenen en de twee andere kinderen hebben dat waarschijnlijk niet gedaan.

Weer terug op de camping klaagden de vier over pijn aan hun benen. In het ziekenhuis werd vastgesteld dat ze eerste- en tweedegraads brandwonden hadden opgelopen. De kinderen zijn voor onderzoek en behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Morgen gaan ze naar een brandwondencentrum voor verdere behandeling. Dan is waarschijnlijk ook duidelijk om welke chemicaliën het gaat. Vannacht slapen ze op de camping.

Na de melding over de kinderen ging de politie kijken of er nog meer plassen met chemicaliën in het bos lagen. Er werd inderdaad een tweede plas gevonden.

De plassen zijn inmiddels geleegd. In de plassen zijn sporen van afval van een drugslaboratorium gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl