NOS Voetbal

Ook bij Feyenoord zal Kramer zichzelf niet verloochenen

Kramer zal ook bij Feyenoord zijn karakter niet veranderen

"Ik zat daar, vakje P", zegt Michiel Kramer terwijl hij zijn hoofd naar links draait. De Feyenoord-aanwinst staat in de Kuip, het stadion waar hij als kleine jongen al graag wilde spelen. "Dat het dan gebeurt, is onwerkelijk."

Kramer ging van zijn zesde tot en met zijn elfde naar wedstrijden van Feyenoord. En nu, op 26-jarige leeftijd, wordt De Kuip opnieuw zijn thuis. Als speler welteverstaan. Hij mag de concurrentie aangaan met Colin Kazim-Richards om de spitspositie bij Feyenoord. "Dat hoort er nou eenmaal bij. Dat vind ik ook niet erg. Dat houdt hem scherp en dat houdt mij scherp."

Is Kramer lui?

Afgelopen seizoen kwam Kramer in botsing met ADO Den Haag-trainer Henk Fraser, omdat hij niet hard genoeg zou trainen. Voor straf moest hij daarom destijds tegen FC Dordrecht plaatsnemen op de bank, waar hij zich zichtbaar zat te verbijten. Na afloop moest hij zich inhouden voor de camera. "Als ik nu ga zeggen wat ik denk, speel ik de rest van het seizoen niet meer...", sneerde hij.

De vraag is dan ook of Kramer zich bij Feyenoord inschikkelijker zal opstellen. De 1,95 meter lange spits benadrukt evenwel dat hij niet lui is. "Ik geloof niet in hartslagmeters. Ik heb nooit gezegd dat ik niet hard train, maar er zit altijd wel een dag tussen dat het even wat minder gaat."

Kramer is qua karakter iemand die echt bij Feyenoord past. Hij zegt wat hij denkt en hij vindt ook dat hij dat moet blijven doen. Ook na alle ophef die ontstond na de tweet die hij de wereld in stuurde na de wedstrijd Rapid Wien-Ajax (2-2). "Leuke pot. Prima tackle. Goeie uitslag", schreef hij.

Spijt

"Ik mag mijn mening geven over alles en dan hoef ik niet rekening te houden met iedereen. Ze hoeven ook geen rekening te houden met mij. Als ik ergens wat van vind, dan zeg ik dat", zegt Kramer, die wel spijt heeft van zijn gedrag in zijn tijd bij FC Volendam.

"Een periode in Volendam was ik even niet mezelf. Dan heb je problemen met de trainer, want je speelt niet. En dan kan ik wel eens vervelend worden. Op het moment dat iemand niet eerlijk is in mijn ogen, dan zeg ik er wat van", legt Kramer uit. "Maar ik heb liever eerlijkheid dan achterbaksheid. Ik antwoord altijd eerlijk op vragen. Het is niet altijd makkelijk, maar soms zit er een beetje sarcasme bij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl