.
NOS Nieuws

Moeder en dochter 70 jaar na WOII herenigd

Een 71-jarige Duitse vrouw is na ruim zeven decennia met haar 92-jarige Italiaanse moeder herenigd. Margot Bachmann kon afgelopen weekeinde in het Italiaanse Novarella voor het eerst in haar leven haar moeder omhelzen.

De vader van Margot Bachmann was een Duitse soldaat tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij verwekte een kind bij een Italiaanse vrouw die naar Duitsland was gekomen om daar te werken. Na de geboorte eigende de getrouwde Duitser zich het kind toe. De moeder werd teruggestuurd naar Italië en kreeg te horen dat het meisje was overleden.

De dochter kreeg weliswaar op latere leeftijd van haar vader te horen dat haar echte moeder uit Italië kwam, maar hij beweerde ook dat de vrouw tijdens de oorlog om het leven was gekomen. Hij verbood zijn dochter bovendien om nog verdere navraag te doen naar haar moeder.

Zoektocht

Twee jaar geleden overleed de vader van Margot Bachmann en besloot zij alsnog op zoek te gaan naar informatie over haar biologische moeder. Met hulp van International Tracing Services (ITS), een documentatiecentrum over de Tweede Wereldoorlog, wist zij haar moeder op te sporen.

Ik hoopte meer over mijn moeder te weten te komen. Ik had nooit verwacht dat ik haar ooit nog vast zou kunnen houden.

Margot Bachmann

"Ik hoopte meer over mijn moeder te weten te komen. Maar ik had nooit verwacht dat ik haar ooit nog vast zou kunnen houden", zei de 72-jarige Duitse tegenover La Repubblica. "Ik ben zo blij dat ik haar nog in leven heb gevonden en dat zij ondanks haar hoge leeftijd nog zo gezond is."

Volgens een woordvoerster van het Rode Kruis in Italië is het zeer uitzonderlijk dat een moeder en dochter elkaar na zeventig jaar nog vinden. "Soms weten we nog broers of zussen met elkaar te herenigen. Maar een ouder en een kind uit de Tweede Wereldoorlog, dat komt vrijwel niet meer voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl