Iris Tabeling (voor) en Samantha Barning
NOS Sport

Ook Barning/Tabeling vroeg onderuit op WK badminton

Samantha Barning en Iris Tabeling zijn op de WK badminton in Jakarta al in de eerste ronde van het vrouwendubbelspel uitgeschakeld. Het Nederlandse duo ging in drie games onderuit tegen het Indonesische koppel Pia Zebadiah Bernadeth en Rizki Amelia Pradipta: 17-21, 21-15, 16-21.

Eefje Muskens en Selena Piek hadden in de eerste ronde een bye en komen pas in de tweede ronde in actie. Het Nederlandse koppel, als negende geplaatst, neemt het dan op tegen het Taiwanese duo Chiang Kai-hsin en Wu Fang-chien.

Ook in het gemengd dubbelspel is Piek nog actief. Samen met Jacco Arends bereikte ze de derde ronde door het Franse duo Ronan Labar en Emilie Lefel in drie games te verslaan: 17-21, 21-14, 21-19. Voor Barning en haar partner Jorrit de Ruiter viel in het gemengd dubbel de tweede ronde het doek. De Indonesiërs Edi Subaktiar en Gloria Emanuelle Widjaja waren met 21-13 en 21-15 te sterk.

Uitgeschakelde Nederlanders

Alle andere Nederlanders zijn uitgeschakeld. Maandag sneuvelden de twee Nederlanders in het enkelspel, Erik Meijs en Soraya de Visch Eijbergen, in de eerste ronde. In het mannendubbelspel was het toernooi voor Arends en Jelle Maas al na één partij voorbij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl