NOS Sport

Márquez wint spannende GP van Indianapolis

Márquez wint spannende GP van Indianapolis

De Spanjaard Marc Márquez heeft de Grand Prix van Indianapolis gewonnen. De regerend wereldkampioen startte van pole, maar werd direct gepasseerd door de als derde gestarte landgenoot Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha).

Drie ronden voor het einde wist Márquez (Repsol Honda) de orde nog te herstellen. Klassementsleider Valentino Rossi begon als achtste aan de wedstrijd en na een langdurig en boeiend gevecht met Dani Pedrosa eindigde de Italiaan achter Lorenzo op de derde plaats. Na tien van de achttien races leidt Rossi in het WK-klassement met 195 punten, voor Lorenzo en Márquez.

Zeges Loi en Rins

Livio Loi verraste met zijn zege in de Moto3. Kort voor de race regende het en anders dan de meeste coureurs koos de Belg (RW Racing, Honda) niet voor regenbanden, maar voor slicks. En die keuze pakte goed uit. De Brit Danny Kent (Leopard Racing, Honda) werd 21ste, maar blijft leiden in het klassement.

In de Moto2 ging de zege naar de Spanjaard Álex Rins (Paginas Amarillas, Kalex). De Fransman Johann Zarco (Ajo Motorsport, Kalex), die tweede werd, behoudt de eerste plaats in het algemeen klassement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl