Ryan Murphy, hier in actie, zwom met Kevin Cordes, Tom Shields en Nathan Adrian
NOS Sport

Verenigde Staten sluiten af met wereldtitel in Kazan

De 4x100 meter wisselslag, het afsluitende onderdeel van de WK zwemmen in Kazan, werd bij de mannen gewonnen door de Verenigde Staten. De Amerikanen waren met 3.29,93 0,15 sneller dan de Australiërs. Het brons ging in 3.30,50 naar Frankrijk.

Voor de Verenigde Staten kwamen Ryan Murphy, Kevin Cordes, Tom Shields en Nathan Adrian in actie. Opvallend genoeg won geen van hen dit toernooi goud op een individueel nummer.

Groot-Brittannië mocht halverwege de race hopen op iets moois.De Britten lagen aan kop,maar op de vlinderslag en vrije slag werd te veel tijd verloren met een vierde plaats als gevolg.

Amerikaanse mannen winnen estafette wisselslag

China pakt wereldtitel bij de vrouwen

De finale van de afsluitende estafette bij de vrouwen werd gewonnen door China, dat ook in de series de snelste tijd gezwommen had. Fu Yuanhui, Shi Jinglin, Lu Yinh en Shen Duo zegevierden in 3.54,41.

Zweden, met opnieuw Johansson, sleepte knap het zilver in de wacht. Met 3.55,24 waren ze bovendien 0,38 sneller dan het Europees record van Denemarken. Het brons was een prooi voor het Australië van Bronte Campbell.

Estafettegoud voor Chinese vrouwen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl