Alberto Contador EPA

Alberto Contador richt zijn pijlen volgend seizoen op de Tour de France. Dat heeft de 32-jarige Contador laten weten via zijn Twitter-account, waar hij vragen van fans beantwoordde.

"De Tour zal volgend jaar de spil van mijn seizoen zijn, de rest is nog onduidelijk. Ik denk daar nu al aan", twitterde Contador als antwoord op een van zijn fans, die hem vroeg naar zijn voornaamste doelen voor 2016.

Giro en Tour

Dit kalenderjaar deed Contador een poging om zowel de Giro d'Italia als de Tour de France winnen. De Giro werd inderdaad een prooi voor de Spanjaard, maar de Tour sloot hij als vijfde af. Direct na afloop liet Contador weten dat de inspanningen in Italië hem te veel energie hadden gekost om een hoofdrol te kunnen spelen in de Tour.

Contador schreef de Tour de France in 2007 en 2009 op zijn naam. Ook in 2010 kwam hij in de gele trui in Parijs binnen, maar die zege werd hem ontnomen nadat was gebleken dat hij tijdens die Tour positief was bevonden bij een dopingcontrole. Contador weet die positieve test aan het eten van vervuild vlees ("zero, zero, zero"), maar die uitleg mocht niet baten.

STER reclame