Burgemeester Sjon Stellinga Gemeente Schiermonnikoog

Burgemeester Schiermonnikoog stapt op

time icon

Burgemeester Sjon Stellinga van Schiermonnikoog is gisteravond met onmiddellijke ingang opgestapt. In een verklaring staat dat er zich in zijn privésituatie een aantal veranderingen heeft voorgedaan. "Die vragen nu al zijn tijd en aandacht."

Stellinga schrijft dat het hem spijt dat hij ontslag moet nemen, "maar voor het eilander bestuur en ook voor mijzelf en mijn dierbaren is dit beter". 

De gemeenteraad en commissaris van de koning John Jorritsma betreuren het besluit van de 57-jarige Stellinga (PvdA). "Zonder op de details in te gaan, vind ik het een moedige en begrijpelijke stap van de heer Stellinga", zegt Jorritsma. 

De gemeenteraad prijst Stellinga voor de "constructieve, enthousiaste en oorspronkelijke wijze" waarop hij zijn werk deed. 

Affaire

Volgens De Telegraaf stapt Stellinga op omdat hij een relatie heeft met een ongeveer dertig jaar jongere beleidsmedewerker van de gemeente. De krant schrijft op basis van bronnen op het eiland dat zij is ontslagen of overgeplaatst naar aanleiding van de affaire.

Stellinga werd begin 2012 burgemeester op Schiermonnikoog. Hij is van plan op het eiland te blijven wonen.

STER Reclame