1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Voetbal

Schwab twee duels geschorst voor tackle op Riedewald

De Europese voetbalbond UEFA heeft Rapid Wien-middenvelder Stefan Schwab voor twee wedstrijden geschorst voor de zware overtreding op Ajax-verdediger Jaïro Riedewald.

Tijdens de wedstrijd Rapid Wien-Ajax van vorige week vloog Schwab met twee benen in op Riedewald. De Schotse arbiter William Collum kende geen moment van twijfel en toonde Schwab de rode kaart.

ANP
Stefan Schwab wil opstaan om zijn excuses aan te bieden na een aanslag op Jaïro Riedewald (r)

Woede en excuses

Met de schorsing van twee duels lijkt de UEFA mild te zijn voor Schwab, aangezien de tackle na afloop van de wedstrijd tot verontwaardigde reacties leidde. Riedewald raakte opmerkelijk genoeg niet geblesseerd. "Hij raakte mij wel vol. Maar gelukkig kon ik verder spelen", reageerde hij nuchter na afloop.

Ajax-trainer Frank de Boer was woedend. "Dat je het dan in je hoofd haalt om iemand op zo'n manier te attaqueren... Ik ben blij dat de carrière van Jaïro nog recht overeind staat. Want het had zomaar anders af kunnen lopen."

Rapid Wien-trainer Zoran Barisic bood twee dagen later zijn excuses aan. "Hij heeft er zelf ook spijt van", aldus de oefenmeester van de Oostenrijkse ploeg. "Het was onnodig, maar het is de eerste keer dat hem zoiets overkomt. Mensen maken fouten, ik zal het hem vergeven."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl