Een Model S van Tesla
NOS Nieuws

Nu ook Tesla-auto gehackt

Beveiligingsonderzoekers hebben een auto van Tesla gehackt. Daardoor konden ze de wagen, de Model S, op afstand laten remmen.

Ze moesten wel eerst met een kabel en een laptop toegang krijgen tot de computer van de elektrische auto. Via een hack van het entertainmentsysteem konden ze daarna de auto abrupt tot stilstand brengen als hij langzamer dan 8 kilometer per uur reed. Bij hogere snelheden kwam de auto langzaam tot stilstand.

Tesla heeft direct een software-update uitgebracht waardoor de hack niet meer mogelijk is. Iedere Model S van Tesla heeft een mobiele internetverbinding, waarmee de update meteen geïnstalleerd kan worden. Auto's hoeven dus niet terug naar de garage.

De onderzoekers, Kevin Mahaffey van het mobiele beveiligingsbedrijf Lookout en Marc Rogers van de clouddienst CloudFlare, presenteren hun bevindingen morgen op de hackersconferentie Def Con.

Vorige maand werd ook al een Jeep Cherokee gehackt. Fabrikant Fiat Chrysler riep toen 1,4 miljoen auto's terug om de software aan te passen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl