Schoonmaker verliest been na ongeluk met roltrap in China

In China is opnieuw iemand het slachtoffer geworden van een incident met een roltrap. Nadat vorige week een vrouw is overleden nadat zij vast was komen te zitten, verloor gisteren een schoonmaker zijn been door een roltrap in een winkelcentrum in Shanghai.

De 35-jarige man was de roltrap aan het dweilen toen zijn linkervoet in het mechanisme kwam, schrijft de Shanghai Daily. De man kon uiteindelijk uit de roltrap gered worden, maar het was te laat om zijn onderbeen te redden. 

Dat werd in het ziekenhuis geamputeerd. De man legt de schuld bij zijn werkgever, die hem niet het juiste schoonmaakgereedschap zou hebben gegeven. Maar het bedrijf vindt dat de schoonmaker het ongeluk aan zichzelf te wijten heeft. "Hij had pas moeten beginnen met zijn werk toen de roltrappen gestopt waren."

Vloerplaat

Het is de vierde keer in twee weken dat iemand in China het slachtoffer is van een ongeluk met een roltrap. Op 26 juli kwam een vrouw om het leven nadat zij door een vloerplaat was gevallen en in de motor van de roltrap was terechtgekomen. Zij wist voor ze wegzakte net op tijd haar 2-jarige zoontje in veiligheid te brengen.

Een dag later raakte een kind (1) zwaargewond toen zijn arm kwam vast te zitten in een roltrap. Afgelopen zaterdag raakte een jongen (6) gewond aan zijn voet na een soortgelijk incident. 

STER reclame