NOS Nieuws

Voorlopig nog zwemverbod tussen Scheveningen en Katwijk

Strandbezoekers mogen vandaag mogelijk opnieuw niet de zee in tussen Scheveningen en Katwijk, omdat er een roodbruine substantie op het water drijft. Het is nog niet duidelijk wat de smurrie precies is. De politie noemt het een plaagalg.

Gisteren werden overal in het gebied op last van de politie mensen uit het water gehaald. Het zwemverbod blijft gelden zolang het onduidelijk is om wat voor substantie het gaat. Rijkswaterstaat verwacht later vanochtend meer duidelijkheid te kunnen geven.

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat adviseert strandgangers om de berichtgeving rond de roodbruine substantie goed in de gaten te houden. "De kans is aanwezig dat mensen vandaag nog niet het water in kunnen. De veiligheid staat voorop."

Lastig

De kustwacht heeft gisteravond ook bij Ameland en Terschelling een rode gloed gezien. Bij de Waddeneilanden zijn er echter nog geen gevolgen voor strandbezoekers.

Op de stranden waar de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) de gele vlag heeft gehesen, is het niet verstandig om het water in te gaan. Dat zal voor veel strandgangers lastig zijn. De temperatuur kan vandaag namelijk oplopen tot meer dan 30 graden.

Volgens een woordvoerder van de KNRM valt het niet mee om de zwemmers uit de zee te houden. "Iedereen komt hier voor een mooie stranddag en dan is dit niet wat je wilt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl